adroverbloc


visites

La Europa que volem? Jornades de 65 hores

adrover | 10 Juny, 2008 20:24

No sé si és necessari fer cap comentari però si qualcú voli solucions per a la crisi ja les té. Tornam a temps passats. Cada dia més.

De www.vilaweb.cat

La jornada laboral podrà ser de fins a 65 hores setmanals

Fins ara, el màxim legal eren 48 hores · Els ministres de la Unió han aprovat la nova directiva aquesta nit

Els ministres de Treball de la Unió Europea han aprovat la nit passada la nova directiva de temps de treball, la qual permet ampliar la jornada laboral fins a 65 hores setmanals, tal com exigien països com el Regne Unit. Bèlgica, l'estat espanyol, Xipre, Grècia, Hongria, Portugal i Malta s'han abstingut perquè consideren la mesura un retrocés dels drets socials, mentre que Itàlia i França hi han votat a favor. La mesura s'ha aprovat per majoria qualificada.

Tot i que la directiva estableix que la jornada laboral ha de ser, per norma general, de 48 hores setmanals com a màxim, permet que, en virtut d'acords individuals entre empresari i treballador, es pugui allargar la jornada fins a les 60 hores laborals, i 65 en el cas de guàrdies mèdiques. No només això, sinó que fins i tot es podrà superar aquest nombre d'hores si hi ha un acord entre els interlocutors socials o si ho estableix el conveni col·lectiu.

De totes maneres, l'empresari haurà d'obtenir el consentiment del treballador per escrit, i la validesa d'aquest consentiment no serà superior a un any. L'acord no podrà signar-se en el moment en què se signi el contracte laboral ni durant les primeres quatre setmanes de feina. Per a l'aprovació de la directiva han calgut quatre anys de negociacions i sis votacions.

Comentaris

Re: La Europa que volem? Jornades de 65 hores

Fabián | 10/06/2008, 20:42

Me parece muy preocupante y no entiendo que los representantes de España se hayan abstenido en lugar de votar en contra.

Re: La Europa que volem? Jornades de 65 hores

fra lokus | 10/06/2008, 20:44

Com ara l'hostaleria a Mallorca, més hores que un rejotgem, cap novetat pels sofrits treballadors dels hotel, només que ara serà legal.

La Europa que volem? Jornades de 65 hores

joan | 10/06/2008, 21:04

indignant... sobren comentaris, a aquest pas l'esclavatge serà legal.
Això del consentiment del treballador... pur cinisme.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
 
Powered by LifeType - Design by BalearWeb