adroverbloc


visites

Dos anys després. On ens trobam?

adrover | 08 Gener, 2008 21:09

Octubre de 2005

"Després d’explorar les possibilitats de configurar un gran bloc nacionalista d’orientació progressista i analitzar la situació política actual s’arriba a la conclusió que l’escenari polític no és l’adequat ja que ara mateix les forces polítiques que hi podrien contribuir no responen a un àmbit d’identificació política exclusivament balear.

Algunes forces polítiques que a Mallorca podrien formar part d’un possible bloc encara estan (o són percebudes) massa subordinades a realitats polítiques estatals o externes a les Illes Balears i algunes, a més, segur que caracteritzarien excessivament el bloc únicament en l’eix esquerra-dreta, desdibuixant l’eix nacionalista que és precisament el que pot lluitar amb més diferenciació contra el bipartidisme centralista."

Gener de 2008

"Es proposa formar una candidatura al Congrés dels Diputats, de caràcter nacionalista i progressista, amb l'objectiu de trencar el bipartidisme PP-PSOE i situar una veu pròpia de les Illes Balears al Congrés. La candidatura prendrà la forma d'una plataforma sense sigles. El nom d'aquesta candidatura es consensuarà entre els partits que hi formin part. La candidatura haurà de ser el més ampla possible, i es conformarà amb aquelles forces polítiques que han acceptat els termes i el decàleg programàtic proposats pel PSM-EN. Es proposa que, prioritàriament, les negociacions se centrin amb Esquerra, Entesa i UM, tot i que es deixa la porta oberta a la incorporació d'altres forces que s'hi vulguin sumar i que acceptin igualment els termes i el programa proposats pel PSM-EN."

Els autors (les persones) que promogueren el primer text donaran ara suport al segon text escampades en altres partits. Pel camí unes primàries, congressos extraordinaris, corrents internes, candidats defenestrats després d'anys de feina, una generació de bons polítics i polítiques a punt de perdre's pel camí.

Sincerament, per aquest viatge no feien falta tantes maletes, tantes disputes, tantes escissions i tant de company malferit. A veure si tancam files de manera definitiva.

Esper que en Biel Barceló, que ha tornat a demostrar la seva profunda voluntat de diàleg, pugui posar un poc de seny. Ànim

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb